Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

Cubells entra en el calendari de les curses de muntanya amb la 1a edició de la Senglar Trail

Se celebrarà el 16 de juny en les distàncies de 18 km, de caire competitiu, i d’11 km, una caminada de caire lúdic

11/06/2019

El vicepresident quart en funcions de la Diputació, Eloi Bergós, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 1a Senglar Trail de Cubells, que se celebrarà el 16 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions del regidor en funcions de l’Ajuntament de Cubells, Jordi Solé; i dels organitzadors de la cursa, Josep Solé i Josep Roma.

Els organitzadors –que esperen la inscripció d’uns 200 participants– han previst dos recorreguts: una cursa llarga amb una distància d’uns 18 quilòmetres i un desnivell acumulat de 800 metres; i una caminada o cursa curta per als més amants de la natura que vulguin contemplar la bellesa de l’entorn amb una distancia d’11 quilòmetres i un desnivell  acumulat de 342 metres.

Precisament, Josep Solé ha explicat que la cursa té trams tècnics i està pensada per a participants experimentats, mentre que la caminada està oberta a tots els públics, amb la intenció de poder gaudir del paisatge i les pràctiques saludables.

Per la seva banda, Eloi Bergós ha assenyalat que la cursa permet als organitzadors mostrar aquesta part de la comarca de la Noguera, al mateix temps que es potencia l’esport.

Els participants podran gaudir de molts quilòmetres de corriols pedregosos i terra entre boscos d’alzina i pi, plens de garrics que amaguen rastres de senglars i cabirols. El recorregut comptarà també amb fortes pujades i algun descens tècnic vertiginós.

El punt més alt serà el repetidor de Boada, on es podrà gaudir d’una vista de 360 graus de tota la plana de l’Urgell, Lleida, la Noguera, la serra del Montroig i del Montsec.

El punt de sortida serà la pista poliesportiva de Cubells, des d’on s’iniciaran les rutes de manera esglaonada: a les 8.30 hores, els 18 quilòmetres i a les 8.45 els 11 quilòmetres. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, tovallola de regal i servei de fisioteràpia a l’arribada.

La cursa està organitzada per l’Associació de Joves “JO QBLLS” juntament amb els veïns i veïnes de Cubells, i està inclosa a la Lliga de la Noguera de curses de muntanya.

Podeu consultar més informació de la Senglar Trail de Cubells a: https://senglartrail.blogspot.com.