Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

L’escola de Cubells assegura la seva continuïtat i manté la plaça del segon mestre

Ha estat possible amb la incorporació de dues noves famílies al municipi que aporten aquest novembre 5 nous alumnes al col·legi

27/11/2020

Aquest novembre, l’escola Sol Naixent de Cubells ha vist augmentar el nombre d’alumnes a les seves aules amb 5 nous infants, que sumen un total de 13 escolars al centre i garanteixen el futur del col·legi, així com la plaça del segon professor.

Aquest era el propòsit de l’Ajuntament de Cubells, que ha vist complir els seus objectius després que, a l’agost, endegués una campanya per a motivar famílies amb fills en edat escolar a venir a viure al municipi.

Cal recordar que el consistori oferia, en modalitat de concurs públic, dues cases de lloguer, propietat del consistori, a un preu molt assequible, i facilitava la recerca de feina a un dels membres de la família.

Per a mantenir el segon mestre, es necessitava un mínim de 4 infants. Un objectiu que s’ha aconseguit amb l’arribada de les dues noves famílies, ja que sumen un total de 6 fills (un d’ells és encara un nadó).

 

Allau de sol·licituds d’informació, però només 4 famílies a concurs

L’alcalde de Cubells, Josep Regué, ha explicat que hi va haver una allau de sol·licituds d’informació, fins i tot, de persones provinents d’Argentina i el Canadà: “vam rebre més de 150 peticions d’informació, però, a l’hora de concursar, només es van presentar dos famílies per cada casa”.

Després de valorar les inscripcions, un dels concursos va quedar desert. Segons Regué, moltes de les famílies interessades no complien els requisits, ja que no acreditaven un mínim d’ingressos o, fins i tot, no tenien fills.

Pel que fa a l’altre concurs, en va sortir una família guanyadora amb dos fills. Són el Lluís i l’Anna de Balaguer, els pares d’un nadó i una nena d’educació Infantil que ja s’ha incorporat a l’escola.

Posteriorment, fora de concurs, també s’ha pogut assignar la segona casa amb una altra família amb quatre filles. Es tracta del Samuel i la Rocío, originaris de la República Dominicana i que fins fa poc vivien a Parets del Vallès. “Les nenes estan encantades amb el canvi”, han explicat.  

 

Pròxima obertura de la llar d’infants

Els nous empadronaments frenen la creixent tendència de despoblació i auguren més noticies esperançadores per a Cubells. En aquest sentit, Regué ha avançat que ja estan valorant l’obertura de la llar d’infants de cara el 2021: “no vam poder mantenir el servei l’any passat per falta de nens, però creiem que aquest any vinent ho podrem fer”.