Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

Cubells promou les rutes saludables

05/06/2017

El municipi ha creat un total de quatre rutes condicionades i senyalitzades de forma permanent per a fer-hi activitat física moderada.

L’ajuntament de Cubells ha creat quatre rutes destinades a fer-hi activitat física moderada, tres pel terme de Cubells i una pel terme de la Torre de Fluvià. El consistori, amb la creació d’aquestes rutes, vol promoure l’activitat física, disminuir el sedentarisme i millorar la salut física i mental dels qui les fan.

Josep Regué alcalde del municipi explica que al nucli antic de Cubells hi ha tres rutes de baixa dificultat i curt recorregut, el qual es pot augmentar interconnectant els itineraris, “En aquestes rutes contemplem trams verds com són el camí antic enjardinat, les oliveres i la pineda del Calvari. També contemplem esglésies com les de Sant Miquel, Sant Pere i Santa Maria del Castell; passem per edificis civils com l’antic ajuntament, la rectoria, els dos molins d’oli o el pou de gel i també podem visitar dos fonts com la de San Julià i la de Sebastià”, descriu l’alcalde.

Pel que fa a la ruta de la Torre de Fluvià, Regué explica que aquesta ruta és de mitjana dificultat i llarg recorregut, sis quilòmetres en total, que discorren per l’antic camí de la Torre i pel Serrat de les Forques. “Va vorejant conreus de secà, bosc de bolets, horts, abeuradors del Pouet, dos fonts a la Torre de Fluvià, unes piques, un antic forn de pa i l’església de Sant Salvador” apunta l’alcalde, el qual recomana fer aquesta ruta en bicicleta.

Amb aquestes rutes el consistori vol incrementar el nombre de visitants al municipi així com millorar la salut dels seus vilatans ‘no sols físicament, també emocionalment ja que també es promou la socialització i l’ajuda mútua quan es recorren en grup”. Finalitza Regué.