Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida
Ajuntament de Cubells Administracions públiques Cubells Lleida

Cubells ofereix casa a famílies amb fills per assegurar la continuïtat de l’escola

El consistori ha obert un concurs per escollir famílies amb, com a mínim, dos infants en edat escolar a les quals oferirà un lloguer assequible perquè s’instal·lin al municipi

05/08/2020

L’Ajuntament de Cubells, a la Noguera, ha fet una crida aquest dimecres per tal que famílies amb fills en edat escolar, d’entre 3 i 12 anys, es traslladin a viure al municipi abans de l’inici del nou curs i garanteixin la continuïtat del col·legi públic Sol Naixent.  

Per a promoure el trasllat d’aquestes famílies,  l’Ajuntament oferirà una casa de lloguer, propietat del consistori, a un preu molt assequible i facilitarà la recerca de feina a un dels membres de la família.

L’alcalde del municipi, Josep Regué, ha explicat que, per optar a l’ajuda, les famílies seran entrevistades per l’Ajuntament i es demanarà que, a banda dels nens en edat escolar, un dels progenitors tingui ingressos i mitjà de transport.

Totes les persones interessades han d’omplir un formulari, el qual estarà disponible a la pàgina web de l’Ajuntament en els pròxims dies, i enviar una carta de presentació amb les motivacions i el CV dels sol·licitants a l’adreça de correu ajuntament@cubells.cat.

Durant la crida, l’alcalde ha destacat que l’escola municipal Sol Naixent de Cubells compta amb molt pocs alumnes i és important acollir-ne més per tal comptar amb més prestacions i serveis. Així mateix, ha animat les famílies a presentar les sol·licituds i ha ressaltat la qualitat de vida del municipi: “A Cubells trobaran un poble acollidor i que compta amb tots els serveis bàsics imprescindibles com ara farmàcia, consultori, botiga de queviures, residència i, fins i tot, dos restaurants”.

 

Disminució progressiva d’habitants

En aquests moments, el poble de Cubells té 340 habitants censats,  i és una xifra que disminueix lleugerament any rere any.  “En aquest context – ha recordat l’alcalde – són iniciatives com aquesta les que ens ajuden a pal·liar la creixent tendència de despoblació de les zones rurals”.

Cal recordar que aquesta no és la primera crida que realitza el consistori per acollir noves famílies al municipi. L’any 2015, l’Ajuntament també va oferir habitatge a un preu assequible per motivar l’arribada de famílies amb fills, a les quals també oferia ajuts al transport i al menjador escolar.

“L’altra vegada va ser un èxit, amb més d’una trentena de sol·licituds – ha exposat Regué – i esperem que enguany també ho sigui, i puguem garantir així el futur de l’escola”.